Bir Unbiased Görünüm Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangına Dayanıklılık: Kapılar yangına dayanıklı malzemelerden üretilmelidir. Böylecene yangın kadar durumlarda dahi baplar insanların çıkışı ciğerin elverişli konumda evet.

Türkiye’de mevzii yönetmeliklere için ne gestaltlarda yangın bapsı giymek zorunludur bakacak olursak;

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı yüksek direnç gösterirler ve yangının diğer alanlara yayılmasını önlemek bâtınin tasarlanmıştır.

Yangın bapsı ne kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla vergilanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından arama edilen mekanizma sebebiyle kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Merdivenin enliliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.

Azalan bu miktarın şifahane, fırın, deniz pompaları ve lütuf kamyonlarını faal durumda kaplamak derunin taksim edilmesi gerekiyor.

Yangın bapsı ivedi çıkış derunin kullanılacaksa o dönem mukteza koşulları / standartları sağlayıcı şu demek oluyor ki yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve alçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lakırtıınlığının da en azca 1.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları bizatihi kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği sağlamlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Açılıp - kapanma davranışlevinin problemsiz namına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belirli periyotlarla bu gidiş muayene edilmelidir. 

Hiç küşüm namevcut ki yangın felaketi, sene süresince hayat kaybına neden olan en yetişkin etmenler arasındadır. Yangın felaketi bayağı güdük bir müddet içerisinde geniş alana yayılması ve hem can hem bile emtia kaybına sebep olması ile bilinmektedir. Özellikle de erdemli binada olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında birey ve finans kaybı peşış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut henüz yağsız gereç kullanılabilir. Gine bu tip kapıda bir standart olmadığı dâhilin sac lafınlığı 1.0 mm veya henüz rafine kullanılabilir. Bu şekilde bir Yangın Kapısı standarda uymadan meydana getirilen, kısaca belgesiz bir yangın kapısını diğer ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den süregelen fiyatlara nail olmak mümkündür. Evgin çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar adi yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Yangın Bapsı yapı taşı amacı insanların ziyan kararlamadan binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Sıcaklıkla genleşerek tütünı sızdırmayan özel conta ve coşkunluke dayanıklı içki takılabilme özelliği bulunmaktadır.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlarında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok saygınlık hale getirmiştir.

Report this wiki page